Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingcurry

/

Annons


För 4 personer
25 minuter

600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 msk curry
1 grön paprika
3 dl vatten (alt. 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl grädde)
1 msk konc. kycklingfond
rapsolja
1 tsk flisad, torkad chili
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
salt och peppar


Att äta till:
ris eller pasta
thaibasilika

Gör så här:
1. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i 2-3 centimeter stora bitar. Tvätta händer och redskap noga efter hantering av rå kyckling.
2. Bryn kyckling, lök och curry under omrörning med 1 msk rapsolja i rymlig kastrull. Efter någon minut tillsätts paprika, vatten och fond. Låt allt sjuda sakta i 10 minuter.
3. Strö över torkad chili och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan ytterligare i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ris eller pasta och garneras gärna med färsk thaibasilika.


Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons