Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklinggryta från Balkan

Annons

För 4 personer
600 g benfritt kycklingkött
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
3 dl vatten
1 tsk timjan
rapsolja
salt och peppar
Äta till:
ris, bulgur eller kokt potatis

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Bryn bitarna i olja i en rymlig kastrull. Tvätta händer och redskap som varit i kontakt med den råa kycklingen. Skär paprikorna i bitar samt skala och hacka den gula löken. Blanda ner bitarna i grytan och pressa i vitlök samt klicka i tomatpuré, ajvar relish (styrka efter smak, det finns allt från mild till superstark) samt avsluta med vatten. Smula ner timjan och sjud allt under lock i drygt 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med ris, bulgur eller kokt potatis.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons