Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklinggryta från Normandie

/

Annons

För 4 personer

600 g kycklingfilé

2+1 msk smör

2 msk vetemjöl

2 morötter

3 gula lökar

3 äpplen

100 g katrinplommon

1 vitlöksklyfta

5 timjankvistar

2 lagerblad

1 1/2 msk konc. kycklingfond

2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

2 dl vatten

salt och vitpeppar

Att äta till:

helstekt potatis

lättkokt broccoli eller annan grönsak

1. Skala och skär morötter, gul lök och äpplen i bitar. Dela plommonen på mitten.

2. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek köttet hastigt i 1 matsked smör. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek grönsakerna någon minut.

3. Fräs 2 matskedar smör och lika mycket mjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde och sänk värmen så att såsen bara sjuder. Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, riven vitlök, timjan och lagerblad samt slå i fond. Sjud grytan i 10 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda i ytterligare 7-8 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Mer läsning

Annons