Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklinggryta med färg

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 rödlök
4 dl grovt hackad paprika i olika färger
2 dl vatten
2 dl mager grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 liten knippa persilja
1 msk hackad färsk timjan
smör och rapsolja
salt och citronpeppar
Att äta till:
stekt potatis
blandad sallad

Gör så här:
1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida. Hacka timjan fint och persiljan lite grövre. Avsluta med att skära kycklingköttet i bitar med 3 cm sida. Tvätta redskap och händer noga.
2. Bryn kycklingen runt om i en gryta i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och citronpeppar. Ta upp kycklingbitarna och fortsätt med lök och paprika i grytan.
3. Lägg tillbaka kycklingbitarna och späd med vatten och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Tillsätt kycklingfond, persilja och timjan. Sjud grytan i 10 minuter. Smaka av med salt och citronpeppar. Servera med stekt potatis och sallad.

Mer läsning

Annons