Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingpaj med ädelost

Annons

Pajen görs i hög pajform med 22 cm diameter

För 6 personer

Till degen:

150 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 msk vatten eller okryddad sprit

Till fyllningen:

600 g kycklingkött + rapsolja, salt och peppar

1 broccolistånd

1 gul lök

100 g ädelost

3 dl riven ost

5 ägg

3 dl mager grädde

1 msk konc. kycklingfond

3 msk pinjenötter

1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedaren. Tillsätt vatten (eller sprit) och kör lite till. Knåda ihop degen och låt den vila svalt i en timme.

2. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka den gula löken. Stek kyckling och lök i rapsolja i tre-fyra minuter. Salta och peppra.

3. Dela broccolin i buketter som ges ett uppkok i saltat vatten. Låt broccolibitarna rinna av i durkslag.

4. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Förgrädda skalet åtta minuter i 200 graders ugn. Fördela kyckling, lök och broccoli i skalet. Avsluta med små bitar av ädelost och riven ost.

5. Vispa samman ägg, grädde och fond. Slå blandningen i pajen, toppa med pinjenötter och grädda av i 200 graders ugn cirka 40 minuter.

Mer läsning

Annons