Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingpaj med dubbla ostar

/
  • Kycklingpaj med härlig ostsmak hänger gärna med på knytis.
Foto: Dan Strandqvist

Paj är perfekt festmat. Räcker till många, uppskattas av de flesta och kan förberedas. Det känns tryggt när gästerna kommer.

Annons

Kycklingpaj med dubbla ostar
För 6 personer
Använd hög pajform, 22 cm i diameter

1 timme + 1 timme vila för degen

Till degen:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Till fyllningen:
500 g kycklingkött + rapsolja peppar
1 gul lök
1 broccoli
100 g ädelost
3 dl riven ost
5 ägg
3 dl mager grädde
1 msk konc. kycklingfond
3 msk pinjenötter

Gör så här:
1. Hacka ihop smör och mjöl i matberedare. Tillsätt vatten och kör lite till. Knåda ihop degen och låt den vila svalt i en timme.
2. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka den gula löken. Stek kyckling och lök i rapsolja i 3-4 minuter. Peppra, salta behövs inte, det sköter osten.
Dela broccolin i buketter som ges ett uppkok i saltat vatten. Låt broccolibitarna rinna av i ett durkslag.
3. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Förgrädda skalet 8 minuter i 200 graders ugn. Fördela kyckling, lök och broccoli i skalet. Avsluta med små bitar av ädelost och riven ost.
Vispa samman ägg, grädde och fond. Slå blandningen i pajen, toppa med pinjenötter och grädda i cirka 40 minuter på 200 grader.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons