Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsallad med vitlöksdressing

/

Annons

För 4 personer
35 minuter (med färdigstekt kyckling 15 minuter)
600 g benfritt kycklingkött alt. färdigstekt kycklingkött
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
Till salladen:
200 g blandade blad
1 gurka
3 tomater
1 rödlök
1 avokado
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl vatten
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
1 tsk Dijonsenap
Att äta till:
bröd

Gör så här:
1. Förbered kycklingen. Färdigstekt behöver bara skäras i bitar. Rå kyckling penslas med olja smaksatt med paprikapulver, salt och svartpeppar. Stek kycklingen i 175 graders ugn i 15 minuter. Tärna köttet och låt det svalna.
2. Skär ner grönsakerna i lagom stora bitar för sallad. Skeda ur fruktköttet från avokadon och blanda allt med salladsblad.
3. Blanda dressing av crème fraiche, majonnäs, vatten, riven vitlök, grönsaksbuljong och Dijonsenap. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera gott bröd att äta till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons