Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsoppa med citron och chili

Annons

För 4 personer

200 g kycklingkött
300 g wokgrönsaker
1 chilifrukt
2 citroner med fint skal
1 msk rapsolja
1 1/2 msk konc. kycklingfond
2 dl mager grädde
8 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
maizena till redning
salt

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg köttet i skål och tvätta skärbräda, kniv och händer noga. Ta bort fästet på chilin och dela den på längden. Peta bort frön och dra bort mellanväggar. Strimla resten fint. Tvätta citronerna noga och riv bort det yttersta, gula skalet med rivjärn.
Fräs wokgrönsaker och chili med olja i kastrull. Efter en knapp minut tillsätts kycklingköttet och allt vänds runt. Fortsätt med grädde, vatten och kycklingfond. Sjud soppan 5-6 minuter.
Red av med maizena. Tillsätt citronrasp och sjud soppan 2-3 minuter till. Smaka av med vinäger och salt.
Vintersoppa. Kyckling, citron och chili är grunden i den smakfulla vintersoppan.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons