Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingwok med cashewnötter

Annons

För 4 personer

600 g benfritt kycklingkött

1 stor gul lök

färsk broccoli

2-3 späda morötter

100 g färska champinjoner

100 g sugar snaps (alt. sockerärter)

100 g cashewnötter

2 dl sweet chilisås

1 dl vatten

1 tsk konc. kycklingfond

1 tsk sambal oelek

salt

rapsolja

Att äta till:

basmatiris

ruccolasallad

minimorötter till garnering

1. Strimla kycklingköttet med en dryg centimeters sida. Lägg över den i skål och tvätta händer och redskap noga.

2. Skala och hacka den gula löken grovt. Skär ner broccolin i små buketter utan att ta med den hårda stjälken. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skiva champinjonerna.

3. Woka köttet i het panna med enbart rapsolja. Efter en dryg minut tillsätts hackad lök, broccolibuketter, morotsskivor, sugar snaps och champinjoner. Woka samman under omrörning i två-tre minuter.

4. Tillsätt cashewnötter, sweet chilisås, vatten, kycklingfond och sambal oelek. Låt allt koka upp och koka en halv minut. Smaka av med salt. Servera med basmatiris, ruccolasallad och gärna minimorötter.

Mer läsning

Annons