Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingwok med frukt och nötter

/
  • Kycklingwok med jordnötter och stekta bananer är perfekt fredagsmat. Gott, lätt- och snabblagat.Foto: Dan Strandqvist

Annons

Fredagsmiddagen är inte vilken måltid som helst. Den är gränsen mellan arbetsvecka och helgledighet. Och som sådan ska den vara extra god, extra lättlagad, extra snabb - ja kort sagt extra allt. Som kycklingwok med jordnötter och currystekta bananer.

Kycklingwok med frukt och nötter

För 4 personer

25 minuter

600 g kycklingfilé

2 tsk thailändsk röd curry

1 påse wokgrönsaker, ca 600 g

1 liten chili

1 dl salta jordnötter

rapsolja

salt

2-3 fasta bananer

2 tsk curry

Att äta till:

ris

persilja

Gör så här:

1. Strimla kycklingen och lägg den i en skål. Slå på en matsked olja och krydda med thailändsk röd curry. Blanda runt. Tvätta redskap och händer noga efter arbetet med rå kyckling. Strimla chilin fint.

2. Hetta upp en stor stekpanna, alternativt wokpanna, och stek kycklingbitarna med olja i 3-4 minuter. Ta upp köttet och lägg det i ny skål.

3. Stek eller woka grönsakerna. När de är varma tillsätts jordnötter, chili och kyckling. Salta lätt. Dela bananerna på längden och sedan i 2-3 bitar. Pudra över curry och stek dem i olja. Lägg upp kycklingwoken och toppa med bananer och persilja. Ris är bästa tillbehör.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons