Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammfärsbiffar med aubergine och vitlök

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g lammfärs
1 ägg
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
smör och olivolja
Att äta till:
1 mogen aubergine
100 g smör, rumstempererat
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citron
Att äta till:
stekt potatis
blandad sallad

Gör så här:
1. Blanda smör och pressad vitlök till aromsmöret. Smaka av med citron, salt och peppar. Ställ kallt.
2. Blanda lammfärsen med ägg, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Forma biffar som steks 2-3 minuter per sida i lika delar smör och olivolja. Ta upp färsbiffarna och håll dem varma.
3. Skiva och stek aubergineskivorna i samma fett som biffarna. Normalt får man tillsätta lite mer olivolja. Låt skivorna mellanlanda på dubbelt hushållspapper innan servering. Salta lätt. Lägg upp biffar och aubergin lite omlott. Servera vitlökssmör, stekt potatis och blandade blad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons