Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammfärsbullar med kryddig couscous

Annons

För 4 personer

600 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 krm mald koriander
1 tsk spiskummin
1 msk fint riven färsk ingefära
1 tsk rivet citronskal
saften från 1 citron
salt och peppar
1 msk vetemjöl
rapsolja

Att äta till:
4 dl couscous
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk olivolja
1 dl finhackade aprikoser (torkade)
1 dl russin
1 dl finhackad bladpersilja
2 msk finhackad färsk mynta

1. Blanda lammfärs med rivna vitlöksklyftor, koriander, spiskummin, riven ingefära, rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Stabilisera färsen med en matsked vetemjöl och forma ganska stora köttbullar.
2. Stek köttbullarna i rapsolja. Vänd köttbullarna flera gånger så de får fin färg runt om. Beräkna stektiden till 8 minuter, något kortare om man lägger på lock.
3. Koka upp vatten och en tärning grönsaksbuljong, normalt 4 dl till lika mycket couscous. Dra kastrullen från värmen och vänd ner couscousen. Låt dra under lock i 5 minuter. Fluffa upp couscousen med olivolja och rör i hackade aprikoser, russin, bladpersilja och mynta. Lägg den smaksatta couscousen som bädd och köttbullarna över.

Mer läsning

Annons