Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammkotletter och potatisgratäng

/

Annons

För 4 personer
1 timme och 20 minuter
800 g lammkotletter
3-4 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
1 burk färdig tomatsås
Till gratängen:
1 kg potatis
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl standardmjölk
salt och vitpeppar
Att äta till:
lättkokt blomkål
blandade salladsblad

Gör så här:
1. Skala och skiva potatis och lök ganska tunt. Blanda potatisen med pressad vitlök, salt, peppar, grädde och mjölk. Tippa upp i smord, ugnsfast form och grädda i 175 graders ugn i 1 timme.
2. Krydda kotletterna med hackad färsk timjan, salt och peppar. Stek kotletterna i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. En minut på vardera sidan brukar vara lagom, längre om man vill ha dem genomstekta.
3. Färdig tomatsås, gärna örtkryddad med bitar av tomater kvar, värms varsamt i kastrull. Låt tomatsåsen tjockna något, det vinner den ofta i smak på. Servera allt med färsk timjan, lättkokt blomkål och blandade salladsblad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons