Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammköttbullar med nordafrikanska tillbehör

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 krm mald koriander
1 tsk spiskummin
1 msk fint riven färsk ingefära
1 tsk rivet citronskal
saften från 1 citron
salt och peppar
1 msk vetemjöl
rapsolja
Att äta till:
4 dl couscous
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk olivolja
1 dl finhackade aprikoser (torkade)
1 dl russin
1 dl finhackad bladpersilja
2 msk finhackad färsk mynta

Gör så här:
1. Blanda lammfärs med rivna vitlöksklyftor, koriander, spiskummin, riven ingefära, rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Tillsätt en matsked vetemjöl och forma ganska stora köttbullar.
2. Stek köttbullarna i rapsolja. Vänd köttbullarna flera gånger så de får fin färg runt om. Beräkna stektiden till 8-10 minuter.
3. Koka upp vatten och en tärning grönsaksbuljong. Dra kastrullen från värmen och vänd ner couscousen. Låt dra under lock i 5 minuter. Fluffa upp couscousen med olivolja och rör i hackade aprikoser, russin, bladpersilja och mynta. Lägg couscousen som bädd och köttbullarna över.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons