Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammracks med högsommargrönsaker och örtsås

Annons

För 4 personer

1 kg lammracks

smör och rapsolja

salt och peppar

1 zucchini

2 gula lökar

200 g bondbönor

2 tomater

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

2 msk hackad persilja

1 msk hackad timjan

salt och peppar

Att äta till:

kokt potatis

1. Öppna bondbönorna och koka de stora ärtorna i två minuter. Spola av i kallt vatten och lossa försiktigt det yttre skalet.

2. Skär bort fettet från köttet. Salta, peppra och bryn köttet i smör och rapsolja. Stick in en stektermometer och stek köttet i 150 graders ugn till kärntemperaturen är 58-60 grader. Låt det färdiga köttet vila under folie i 10 minuter innan det skivas upp.

3. Koka upp vatten, grädde och kycklingfond. Red av med majsstärkelse och lägg i hackade örter. Sjud såsen i fem minuter. Salta och peppra.

4. Skär grönsakerna i bitar som steks i smör och rapsolja. Salta och peppra. Ge de skalade bondbönorna ett uppkok i saltat vatten. Lägg upp grönsaker som grund, sedan lammracks och ringla såsen runt.

Mer läsning

Annons