Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammsoppa med örter och rotsaker

Annons

För 4 personer
1 timme
500 g lammkött med ben, gärna framdelskött
12 dl vatten
5 kryddpepparkorn
1 tsk salt
2 lagerblad
1/2 purjolök
1 morot
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 litet blomkålshuvud
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
persilja
timjan

Gör så här:
1. Koka upp köttet i enbart vatten. Låt det stormkoka några minuter. Slå bort vattnet och skölj av köttet under rinnande vatten. Diska ur kastrullen och börja om med 12 deciliter vatten, grovt krossad peppar, en dryg tesked salt samt lagerblad. Koka köttet 40 minuter under lock.
2. Skala rotsakerna och skär dem i centimeterstora bitar. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
3. När köttet är klart lyfts det ur kastrullen med en hålslev. Lägg i grönsakerna och koka dem mjuka i buljongen. Skär ner köttet i bitar och blanda det i soppan.
Rör ut mjölet i mjölken och sila ner blandningen i den kokande soppan. Sjud soppan i 5 minuter till. Salta, peppra och rör hackad persilja och timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons