Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammspett med­ auberginegratäng

Annons

För 4 personer

600 g lammstek

2 rödlökar

1 grön paprika

4-8 kvistar färsk timjan

salt och peppar

smör och rapsolja

Till gratängen:

2 auberginer

1 liten gul lök

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl riven ost

1 vitlöksklyfta

1 msk vegetariskt buljongpulver

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

blandad sallad

1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Skala och skiva den gula löken tunt. Stek aubergin- och lökskivorna lätt i smör och rapsolja.

2. Koka upp grädde och vatten. Rör i riven ost och vitlök samt tillsätt buljongpulver. Red med majsstärkelse och sjud såsen i fem minuter. Salta och peppra.

3. Varva aubergin och lök i en ugnsfast form. Slå på gratängsåsen och sätt in i 200 graders ugn i 30 minuter.

4. Skär köttet i bitar med tre-fyra centimeters sida. Skala och dela rödlökarna i stora klyftor. Dela paprikan i större bitar. Stek kött, lök och paprika i lika delar smör och rapsolja i två-tre minuter. Trä kött och grönsaker på grillspett. Krydda med timjan. Spetten värms i fem minuter i ugnen tillsammans med gratängen.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons