Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammstek med örter

Annons

För 4 personer
1 1/2 timme
1 kg benfri lammstek
2 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
1 msk timjan
salt och vitpeppar
2 msk olivolja
Till såsen:
2 dl rödvin, 1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
kinesisk soja, salt och vitpeppar
Att äta till:
grön sparris, blandade blad
tomater
Gör så här:
1. Putsa lammsteken. Skär fickor med kniv och stick in bitar av vitlök här och där. Blanda timjan, rosmarin, salt och peppar. Gnid in lammsteken med olivolja och därefter kryddblandningen. Stick in en stektermometer och lägg steken i långpannan.
2. Stek i 150 graders ugn till dess kärntemperaturen är 63 grader. Ta ut och låt steken vila 10 minuter innan den skivas upp.
3. Skölj ur långpannan med rödvin och vatten. Sila vätskan till kastrull och koka upp. Smaksätt med kalvfond, salt och vitpeppar. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och färga med soja. Sjud skyn 5 minuter. Lägg upp och garnera med varma och kalla grönsaker.

Mer läsning

Annons