Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammytterfilé med rotsakskaka och rödvinssky

Annons

För 4 personer
40 minuter
600 g lammytterfilé
1 msk hackad färsk timjan
salt och peppar
smör och rapsolja
Till skyn:
2 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
3-4 hackade persiljestjälkar
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till potatis- och grönsakskakan:
8 stora potatisar
1/3 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
Att äta till:
blandad sallad med tomat och gurka

Gör så här:
1. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Lägg i några grovt hackad persiljestjälkar och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud skyn i 5 minuter, färga med soja, sila, salta och peppra.
2. Skala och riv potatis. Strimla purjolök fint samt riv zucchini med skalet kvar. Riv eller pressa vitlöksklyftan. Blanda, salta, peppra och stek potatiskakor i lika delar smör och olja, cirka 4 minuter per sida på låg värme.
3. Putsa och gnid köttet med timjan, salt och peppar. Bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja. Lägg på lock och efterstek 8-10 minuter på låg värme. Ta upp och linda köttet i folie. Låt köttet dra i 5 minuter innan det skivas upp. Servera med blandad sallad med gurka och tomat.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspekta.se

Mer läsning

Annons