Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasagne med mycket smak

Annons
Gör först en sats tomatsås:
2 gula hackade lökar
2-3 hackade vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
2 tsk oregano eller basilika
1 tsk honung eller socker
milt grovt salt, svartpeppar

Fräs löken och vitlöken på svag värme. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka upp och koka sedan på ganska stark värme utan lock i 15 minuter. Rör om då och då.

2 stora auberginer
1-2tsk salt
400 g ( 2 påsar) Mozzarellaost
1 rejäl knippe basilika
12 förkokta lasagneplattor
2 dl standardmjölk
50 g nyriven parmesanost

Skölj auberginerna och skär bort fästet och ändbiten. Skär dem i 1/2-centimeter tjocka skivor. Bred ut skivorna i ett durkslag och strö över salt som drar ut vätskan. Låt stå och rinna av en halvtimme. Torka av det mesta saltet med hushållspapper och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 190 grader i 20 minuter så att skivorna får färg. (Man kan steka skivorna i olivolja i stekpannan också men då blir det en fetare rätt.)
Bred ett tunt lager av tomatsåsen i en ugnsfast form. Varva aubergineskivor med tunt skivad mozzarellaost, grovstrimlad basilika, tomatsås och lasagneplattor. Överst ska det vara tomatsås. Häll försiktigt mjölken längs formens kanter, inte över tomatsåsen. Strö över riven parmesan.
Grädda i 190-200 graders ugnsvärme i 40 minuter.

Mer läsning

Annons