Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättbakade gifflar med äppelmos

/
  • Lättbakade gifflar med fyllning av äppelmos. Och de ska bara jäsa en gång. Toppenbra.

Att baka bullar kräver sin tid. Det är inget man bara svänger ihop på en timme. De ska jäsas i olika omgångar, kavlas, fyllas och så vidare. Då kan jag glädja er med dessa gifflar.

Annons

Bara att röra ihop, baka ut och sen ska de i och för sig jäsa, men bara cirka 40 minuter. Vansinnigt goda och inte svåra att göra.

Det var dottern som en dag kom hem från en kompis och hade fått ”världens godaste gifflar”. Dom här bara måste du baka, mamma, var hennes ”order”.

Sagt och gjort, nu har jag provat att baka gifflar också. Ännu en sak jag aldrig tidigare gjort. Det var förvånansvärt enkelt och de blir som sagt jättegoda. Så jag får väl passa på att tacka Kajsa-Lisas farmor för detta goda recept. Ett recept som hon i sin tur fått av sin mamma. Det är ju ofta så det går till, att man ärver de goda recepten av varandra. Bra tycker jag.

Har du något bra recept du vill dela med dig av, eller kanske en önskan om något du vill att jag ska baka. Maila till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons