Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättfixade drottningbakelser

Annons

Cirka 10 stycken

Till rulltårtan:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till fyllningen:
1 1/2 dl god hallonsylt

Att äta till:
3 dl vispad grädde
hallon och blåbär

1. Knäck äggen i en vispvänlig skål. Tillsätt sockret och vispa blandningen till en fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig. Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten.
2. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan. Slå ut smeten på pappret och bred ut till en rektangel. Grädda mitt i en 250 graders ugn i cirka fem minuter.
3. Strö en tesked socker över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper över kakan och på det en ugnsplåt. Vänd hela paketet. Ta bort långpannan och dra försiktigt loss det första bakplåtspappret. Om det inte vill släppa kan man pensla lätt med kallt vatten och sedan lossa pappret försiktigt.
4. Bred ut hallonsylt över den ännu varma kakan och rulla ihop den med det kvarvarande bakplåtspappret som lyft- och rullhjälp. Låt kakan
svalna innan den läggs i en plastpåse eller en tät burk.
5. Vispa grädden fast. Skär rulltårtan i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg en rejäl gräddklick på rulltårtsskivorna och toppa med hallon och blåbär.

Mer läsning

Annons