Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättlagad paté

Annons

För 6-8 personer
500 g fläskkött, mager bog passar utmärkt
100 g späck
100 g rökt skinka
300 g kalv- eller nötlever
100 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 äggvitor
2 msk potatismjöl
2 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 msk paprikapulver

Mal kött, skinka, späck, lever, gul lök. Vill du ha en extra grov paté ska du tärna en del av köttet för hand. Blanda med finhackade champinjoner, äggvita, potatismjöl, vitlök och kryddor.
Häll smeten i en smörad, ugnsfast form. Täck över med folie och ställ formen i långpanna.
Sätt långpannan med formen längst ner i ugnen. Fyll vatten i långpannan. Baka 1 timme och 30 minuter i 200 graders ugn. Prova med sticka om patén är färdig (klar vätska kommer ur hålet). Ta ut den färdiga patén men lämna vattenbadet att svalna i ugnen för säkerhet skull.
Patén ska svalna och mogna i kylskåp minst ett dygn innan den serveras. Bjud med cumberlandsås och inlagd gurka.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons