Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax från grillen

/

Grillad lax med kryddig hollandaise

Annons

För 4 personer

40 minuter

700 g laxfilé med skinnet kvar, 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, svartpeppar, flingsalt

Till såsen:

2-3 dl hollandaisesås, 1 msk ljus fransk senap av Dijontyp, 1/2 tsk färskriven pepparrot, 1 knivsudd cayennepeppar

Att äta till:

blandad sallad, kokt färskpotatis

Gör så här :

1. Dela fisken i fyra portionsbitar med skinnet kvar. Lägg bitarna i skål och tillsätt olja och vinäger. Ta några tag med svartpepparkvarnen men vänta med salt till efter grillningen. Blanda om och låt stå minst en halvtimme.

2. Se till att den färdiga hollandaisesåsen hinner få rumstemperatur. Rör ner fransk senap och riven pepparrot.

3. Grilla laxen över fin glöd, först någon minut med skinnet upp, sedan 3-4 minuter med skinnet mot glöden. Lyft upp fisken och lägg den på en arbetstallrik med skinnet uppåt. Dra bort skinnet och servera fisken med den randiga sidan uppåt.

4. Strö över flingsalt och lägg en klick sås intill. Toppa såsen med ytterst lite cayennepeppar. Servera kokt färskpotatis och blandad sallad till.

Mer läsning

Annons