Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax i hummersås

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
salt
citron
smör och rapsolja
Till såsen:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 färsk fänkål
10 färska champinjoner
3 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk konc. hummerfond
1 knivspets cayennepeppar
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
3 msk färdig hollandaisesås
Att äta till:
ris
citron
dill

Gör så här:
1. Skär laxen i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna och fänkålen i mindre bitar. Skiva svampen.
2. Fräs alla grönsaker med smör och rapsolja i en större kastrull. Tillsätt grädde, vin, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och ytterst sparsamt med cayennepeppar.
3. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Vänd först ner hollandaisesåsen och sedan laxbitarna i såsen och servera med ris och citron. För vacker uppläggning kan några laxbitar sparas och droppas överst. Servera med ris och garnera med dill.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons