Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax med citron

Annons

För 4 personer. 25 minuter.
600 g laxfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen: 1 msk finhackad gul lök, 1 1/2 msk smör, 2 msk vetemjöl,
3 dl vatten, 2 dl grädde, 1 mild msk vitvinsvinäger, 1 tärning fiskbuljong, skalet av en citron, cayennepeppar (ytterst lite).
Att äta till: Pasta, citron, dill, blandade blad.
Gör så här:
1. Värm vatten, grädde och vinäger till såsen. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.
2. Koka pastan. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.
3. Skär fisken i stora tärningar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, rivet citronskal och klyftor, dill och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons