Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax med lyxiga tillbehör

Annons

För 4 personer
30 minuter
4 portionsbitar skinn- och benfri lax
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 msk finhackad timjan
2 dl vispad grädde
1 dl färdig hollandaisesås
Att äta till:
4 krabbklor
1 citron
2 tomater
pressad potatis
dill

Gör så här:
1. Dela tomaterna, smör, salta och peppra snittytan. Grilla tomaterna i 200 graders ugn i 5 minuter
2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vin och vatten till en ganska tjock sås. Smula i en tärning fiskbuljong och finhackad timjan. Sjud såsen i 5 minuter. Ta kastrullen från spisen och vänd ner rumsvarm vispad grädde och hollandaisesås. Smaka av med salt och peppar
3. Salta och peppra laxbitarna och stek dem i mycket sparsamt med rapsolja, cirka 2 minuter per sida.
Lägg upp och garnera fisken med knäckta krabbklor, grillade tomater, citronklyftor och dill. Pressad eller kokt potatis passar bäst till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons