Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax med räkor och mousselinsås

Annons

För 4 personer
30 minuter
700 g skinn- och benfri lax
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 äggulor
150 g smör
1 tsk färskpressad citron
salt och cayennepeppar
1 1/2 dl vispad grädde
200 g skalade räkor
Att äta till:
kokt potatis, grön sparris
blandade blad, citron, dill
Gör så här:
1. Smält smöret till såsen och vispa grädden. Ställ båda dessa åt sidan. Vispa äggulor kraftigt med en elvisp i en rostfri kastrull över låg värme tills äggsmeten tjocknar.
Slå varsamt över smöret till en liten tillbringare utan att den vita bottensatsen följer med. Vispa ner fettet i omgångar i äggsmeten. Smaka av med citron, salt och lite cayennepeppar.
2. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Först med det som varit skinnsidan neråt i en dryg minut, krydda med salt och svartpeppar och vänd fisken. Stek ytterligare i 2-3 minuter.
3. Blanda såsen med vispad grädde och räkor. Lägg upp sås, fisk och toppa med sparris och dill. Citron, kokt potatis och sallad passar bra till.

Mer läsning

Annons