Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax med senapssås

/

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g färsk lax
salt och vitpeppar
1-2 msk rapsolja
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk finhackad gul lök
4 dl fiskbuljong från tärning
1 dl grädde
2 msk ljus senap
1 äggula
salt och peppar
Att äta till:
blandade grönsaker som sparris, sockerärter, broccolibitar och morot i skivor
kokt potatis
citron

Gör så här:
1. Ta bort skinnet från laxfilén och skär 4 portionsbitar. Pensla bitarna med rapsolja och krydda med salt och vitpeppar.
2. Koka upp buljong. Fräs smör, mjöl och finhackad gul lök i en kastrull. Rör ner buljongen och låt såsen koka upp för att sedan sjuda i 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Blanda grädde, äggula och senap. Rör ner blandningen i såsen som inte får kokas efter smaksättningen.
3. Stek laxen i grillpanna eller över glöd om det låter sig göras. Laxen kan även stekas i vanlig panna. Värm grönsakerna i lättsaltat vatten. Servera kokt potatis och citron till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons