Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax och citronpasta

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g laxfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 msk finhackad gul lök
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vin alt. 1 dl vatten + 1 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
skalet av en citron
cayennepeppar (ytterst lite)
Att äta till:
pasta
mer citron
dill
blandade blad

Gör så här:
1. Värm vin och vatten alt. vatten och vinäger och grädde till såsen. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter.
2. Koka pastan. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.
3. Skär fisken i stora tärningar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.
Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, citron, dill och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons