Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax- och halloumisallad

Annons

För 4 personer
15 minuter
400 g varmrökt lax
150 g örtkryddad halloumi
2 hårdkokta ägg
1 påse blandade salladsblad
1 gurka
300 g körsbärstomater
Till vinägretten:
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja med citronsmak
1 msk vatten
Att äta till:
citron
bladpersilja
lantbröd

Gör så här:
1. Hårdkoka äggen. Det tar 8 minuter om äggen läggs i kallt vatten och tiden tas från det att vattnet börjar koka. Spola äggen i kallt vatten efter kokningen.
2. Blanda salladsbladen med halverade körsbärstomater och gurka skuren i bitar. Lägg upp salladsblandningen i portionsskålar.
3. Bryt ner laxen i skinn- och benfria bitar. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Sprid fisk och ost över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr men het stekpanna. Bjud brödet varmt till och stänk lite citron över salladen.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons