Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax- och halloumisallad

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g varmrökt lax
150 g örtkryddad halloumi
2 ägg
1 huvud isbergssallad
några blad rosésallad
1 gurka
300 g körbärstomater
Till vinägretten:
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja med citronsmak
1 msk vatten
Att äta till:
citron, bladpersilja, lantbröd
Gör så här:
1. Hårdkoka äggen. Beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet kokar.
2. Riv salladen ganska grovt ner i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i 4 portionsskålar.
3. Plocka ner laxen i bitar. Ta inte med skinn och ben. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr men het stekpanna. Bjud brödet varmt till salladen.

Mer läsning

Annons