Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax, ris och grönsakspytt

Annons

För 4 personer
15-25 minuter
5 dl kokt, kallt ris (eller 3 dl om du kokar nytt)
500 g lax
1 påse wokgrönsaker, ca 550 g
1 stor rödlök
3 msk rapsolja
1 tsk vegetariskt buljongpulver
1/2 - 1 msk sambal oelek
salt
Att äta till:
riven isbergssallad

Gör så här:
1. Fluffa upp det kalla riset så det blir klumpfritt alternativt koka nytt ris på vanligt vis. Se till att laxen är skinn- och benfri innan den skärs ner i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.
2. Lägg wokgrönsakerna i ett durkslag och spola dem med varmt vatten så att de tinar. Iskalla grönsaker i pannan gör att hela tillagningen stannar.
3. Hetta upp en stor stekpanna, gärna med lite högre kanter, alternativt en stekgryta. Slå i olja och sedan ris. Stek riset under omrörning någon minut innan lök, wokgrönsaker och laxbitar vänds i. Krydda med vegetariskt buljongpulver och sambal oelek. Avsluta med salt. Servera gärna rätten i djupa tallrikar eller portionsskålar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons