Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxcurry med äpple och lök

Annons

För 4 personer
500 g laxfilé
2 syrliga äpplen
2 rödlökar
1/2 purjolök
1 1/2 msk curry
2 msk rapsolja
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
salt och peppar
maizena till redning
Att äta till:
ris eller nudlar

Strimla laxen i bitar med en dryg centimeters sida. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skalet kan vara kvar. Skala och hacka rödlöken grovt. Skölj och strimla purjolöken. Fräs rödlök och purjolök med rapsolja i kastrull. Tillsätt curry och lax. Vänd runt så kryddningen fastnar på fisken och tillsätt först därefter vatten och grädde. Smaksätt med kycklingfond (ja, den är godare än fiskfond i det här sammanhanget) och koka upp. Red lätt med maizena och sjud allt i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons