Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxpasta med sparris och blad

Annons

För 4 personer
20 minuter

500 g skinn- och benfri laxfilé
100 g kallrökt lax, gärna i bit
salt och peppar
smör och rapsolja

Till såsen:
2 dl grädde
3 dl vatten
1 knapp msk vitvinsvinäger
1/2 tärning fiskbuljong
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk finhackad färsk dill

Att äta till:
400 g torkad pasta
8-12 gröna sparrisar (frysta)
dill
blandade färska salladsblad

Gör så här:
1. Skär den färska laxen i kuber med ett par centimeters sida. Strimla den rökta laxen ganska fint.
2. Koka upp grädde, vatten och vinäger i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med kallrökt lax, en halv tärning fiskbuljong, timjan, dill och peppar.
3. Koka pastan. När pastan nästan är klar får sparrisarna åka snålskjuts i pastavattnet. Stek laxkuberna i lika delar smör och rapsolja. Låt den färdigkokta pastan rinna av i durkslag. Fördela den i djupa tallrikar och toppa med sås och bitar av stekt lax. Garnera med sparris, dill och blandade salladsblad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons