Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxpudding med ärtor

Annons

För 4 personer
1 timme
400 g färsk, kokt eller gravad lax
100 g kallrökt lax
1 gul lök
12 kokta, kalla potatisar
4 ägg
5 dl mjölk
4-5 msk hackad dill
salt och vitpeppar
smör
Att äta till:
skirat smör
ärtor
citron

Gör så här:
1. Skiva lax, potatis och lök. Gravad lax spolas av innan den varvas ner för att minska salthalten. Smöra en ugnsfast form med ganska höga kanter och varva ingredienserna med grovt hackad dill mellan lagren.
2. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra lätt och slå blandningen över lax och potatis. Grädda 35-40 minuter i 175 graders ugn. Låt puddingen sätta sig några minuter innan den serveras.
3. Smält smör och låt det gärna sjuda lätt för att minska vattenhalten. Ge de frysta ärtorna ett uppkok i lättsaltat och sötat vatten. Garnera laxpuddingen med dill. Servera med skirat smör och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons