Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxsoppa med rödbetor

Annons

För 4 personer

500 g lax, fryst och tinad går bra
500 g färska rödbetor
1 dl finstrimlad purjolök
1 dl finhackad morot
1 dl finhackad gul lök
1 msk rapsolja
12 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 msk finhackad färsk mejram
salt och vitpeppar

Att äta till:
2 dl crème fraiche, 34-procentig
färsk mejram till garnering

1. Skala och strimla rödbetorna. Spara ungefär en fjärdedel av rödbetorna i en skål som ställs i kylen. Skölj och strimla purjolök, skala och strimla morötter och skala och finhacka gul lök.

2. Sätt en rymlig kastrull på spisen och fräs rödbetsstrimlor, purjolök, morötter och gul lök i olja under omrörning någon minut. Smula i två fiskbuljongtärningar och tillsätt vatten.

3. Låt soppan koka upp och sänk värmen så den bara sjuder sakta i 15 minuter, hela tiden utan lock.

4. Se till att laxen är skinn- och benfri. Skär fiskköttet i mindre bitar, ungefär med 2 centimeters sida. Tillsätt hackad, färsk mejram. Vänd ner fiskbitarna i soppan och låt dem sjuda med i 3-4 minuter. Färga soppan med sparade rödbetsstrimlor och smaka av med salt och vitpeppar.

5. Lägg upp soppan i djupa tallrikar och toppa med vispad crème fraiche och färsk mejram.

Mer läsning

Annons