Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxtårta med löjrom

Annons

För 6-10 personer

150 g kavring

75 g smör

5 gelatinblad

200 g kallrökt lax

4 msk hackad gräslök

500 g naturell keso

2 dl crème fraiche

1 krm vitpeppar

2 burkar löjrom, ca 150 g

Att äta till:

blandad sallad

1. Smält smöret i kastrull på spisen. Kör kavringen till småsmulor i matberedare med kniven monterad. Häll på smöret och blanda. Tippa ut blandningen i pajform med löstagbar kant, gärna klädd med plastfilm.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3. Kör lax och gräslök i matberedaren, även nu med kniven monterad. Tillsätt keso, crème fraiche och vitpeppar. Smält gelatinbladen i kastrull med en matsked vatten. Svag värme är det som gäller. Blanda gelatinvätskan med laxröran och fördela blandningen ovanpå brödet i pajformen. Täck och ställ kallt i minst sex timmar.

4. Ta bort kanten från formen. Dra över tårtan till ett vackert fat med hjälp av plastfilmen. Sätt en kniv eller palett mot tårtkanten och dra försiktigt bort plastfilmen. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.

Mer läsning

Annons