Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenrimmad ekotorsk med vitvinssås

Annons

600 g ekotorskfilé

Till lenrimningen:

1 liter vatten

1 1/2 msk socker

2 1/2 msk salt

1/2 tsk hel kryddpeppar

1/2 tsk hel vitpeppar

1 lagerblad

Till kokningen:

1 liter vatten

2 dl torrt, vitt vin

1 fiskbuljongtärning

Till såsen:

3 dl vätska från koket

2 dl mager grädde

salt och vitpeppar

maizena till redning

Till servering:

100 g tärnad bacon

1 rödlök

2 msk inlagd kapris

2 msk smör

grön sparris

citron

1. Koka upp rimningslagen. Kyl därefter lagen innan fiskfiléerna läggs i. Låt fisken ligga i lagen i två-tre timmar.

2. Lyft över den rimmade fisken till kastrull och slå på nytt vatten, lite torrt vitt vin och en söndersmulad fiskbuljongtärning. Koka upp och sjud fisken varsamt under lock i tre-fyra minuter.

Ta kastrullen från värmen och låt fisken dra någon minut.

3. Sila av tre deciliter vätska från fiskkastrullen och blanda med grädde i ny kastrull. Koka upp och red av med maizena löst i vatten.

Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Stek hackad rödlök, inlagd kapris och tärnad bacon hastigt i smör.

Slå lite sås på varma tallrikar, lägg på fisken och toppa med baconblandningen och lättkokt grön sparris.

Mer läsning

Annons