Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limekryddad kapkummel

Annons

För 4 personer
25 minuter

600 g kapkummelfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
2 limefrukter

Att äta till:
fullkornscouscous
1 msk olivolja med citronsmak
ärtor
lime
dill

Gör så här:
1. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist veteströbröd. Salta och peppra lätt. Riv det yttersta gröna skalet från 2 limefrukter.
2. Rör ned fullkornscouscous i kokande vatten och låt det dra på eftervärmen i 5 minuter. Ringla en matsked citronkryddad olivolja över couscousen och fluffa upp grynen genom att vispa runt med en gaffel.
3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Pressa över saften från limefrukterna mot slutet. Lägg upp fisken på bädd av couscous och fördela de rivna limeskalen över. Garnera med dill och bjud mer lime och ärtor till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons