Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limekyckling med kryddig tabbouleh

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g kycklingfilé
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och peppar
rapsolja
Till tabboulehsalladen: 2 dl bulgur, 2 msk olivolja, 2 vitlöksklyftor, 4 dl vatten, 1 msk konc. kycklingfond, 1 röd paprika, 1 rödlök, 3 tomater, 1 knippa persilja, 1 msk hackad färsk timjan, 1 msk hackad färsk mynta, 3 msk tomatjuice, 1 limefrukt, salt.
Att äta till: Mer lime, blandad sallad med gurka och tomat.

Gör så här:
1. Koka upp vatten, olivolja, pressad vitlök och kycklingfond. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt grynen dra i kastrullen ytterligare 10 minuter.
2. Hacka paprika, lök, tomater persilja, timjan och mynta. Blanda hacket med bulgurgrynen och smaksätt med tomatjuice, limesaft och salt.
3. Dela och panera kycklingen med rivet limeskal och mjöl. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i olja. Efterstek 10 minuter på låg värme under lock. Servera med lime och blandad sallad med gurka och tomat.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons