Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limemarinerad fisk på ris- och grönsaksbädd

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g fiskfilé av torsk, sej eller annan vitfisk
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till grönsaksriset:
3 dl långkornigt ris
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar som läggs i form. Tvätta och riv det yttersta skalet av 2 limefrukter och blanda raspet med vetemjöl. Pressa saften från frukterna över fisken. Låt fisken stå 15 minuter.
2. Koka riset i 7 deciliter vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Skölj och skär paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar som steks lätt med smör. När riset är klart blandas det med grönsakerna.
3. Vänd fisken i det smaksatta mjölet, salta, peppra och stek bitarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Servera gärna extra lime till som alternativ till citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons