Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingonfocaccia

Annons

Till 1 bröd

(1 normalstor långpanna)

1 paket jäst (50 g)

5 dl ljummet vatten (37 grader)

1 1/2 tsk salt

2 msk olivolja

125 g riven mozzarellaost (1 påse)

12 1/2 dl vetemjöl

Att toppa med:

1 dl lingon, gärna frysta

2 msk olivolja

1 msk hackad färsk rosmarin

1 tsk flingsalt

1. Smula jästen i bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck och låt jäsa en dryg halvtimme.

2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. För bästa resultat bör degen arbetas 10 minuter för hand eller 6-7 minuter i maskin. Platta ut degen i smord alternativ bakplåtstäckt långpanna. Täck och låt degen jäsa ytterligare en halvtimme.

3. Strö över 1 dl frysta lingon och tryck ner dem något i degen. Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.

4. Grädda brödet 30 minuter mitt i 200 graders ugn. Tippa ur det färdiga brödet från långpannan och låt det svalna på galler.

Mer läsning

Annons