Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linssallad med paprika

Annons

För 4 personer
15 minuter
2 paprikor, gärna olika färger
1 msk olivolja
2 1/2 dl röda linser
1 rödlök
1 gurka
1 påse blandad sallad
1 citron
Till dressingen:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk mald spiskummin
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Att äta till:
ett gott bröd

Gör så här:
1. Koka linserna i 10 minuter. Inte mer, då de blir mosiga.
2. Skär paprikan i strimlor som steks mjuka i olivolja. Skala och finhacka rödlöken, skär gurkan i mindre bitar och pressa ur citronsaften. Blanda linser, paprika, lök och gurka i en skål. Tillsätt citronen.
3. Rör samman dressingen. Lägg upp salladen tillsammans med blandade salladsblad och fördela dressingen över. Salladen kan antingen serveras ljummen eller kylas och serveras kylskåpskall. I båda fallen smakar ett gott bröd bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons