Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten tapasbuffé

Annons

För 4 personer
100 g lufttorkad skinka, helst spansk
1 burk sardiner i olja
1 burk sardiner i tomatsås
1 förpackning färdigpanerade bläckfiskringar + olja att fritera i.
1 burk cocktailkapris
1 burk svarta oliver
1 baguette

Lägg upp var sak för sig. Om du har gott om portionsskålar eller små tallrikar så bör alla få en uppsättning tallrikar med de olika plockrätterna var för sig. Mycket disk blir det, men det får man stå ut med.
En rätt måste lagas före servering, de färdigpanerade bläckfiskringarna. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera bläckfiskringarna till dess de fått fin färg. Ta inte alla på en gång utan fritera i omgångar för bästa resultat. Servera allt med tunna skivor baguette att suga upp såser och smaker med.
Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons