Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen kycklingsallad

Annons

För 4 personer.
25 minuter.
500 g kycklingfiléer
1 msk kinesisk soja
2 msk ketchup
1 msk rapsolja
1 tsk grillkrydda alt. paprikapulver
salt och peppar.
Till salladen: 1 gurka, 1 huvud isbergssallad, 1 påse blandade blad (färdig salladsmix), 4 tomater, 1 rödlök.
Till dressingen: 2 dl mager crème fraiche, 3-4 msk majonnäs, gärna mager, 1 vitlöksklyfta.
Gör så här:
1. Blanda samman soja, ketchup, rapsolja och grillkrydda alternativt paprikapulver. Lägg kycklingfiléerna på ugnsfast fat och pensla på marinaden. Salta och peppra lätt. Stek kycklingköttet 15 minuter i 175 graders ugn.
2. Riv eller skär salladen i bitar. Skär gurka och tomater i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Blanda allt det gröna som grund på tallrikar eller i skål. Skär det ännu lite varma kycklingköttet i bitar och strö över.
3. Blanda crème fraiche och majonnäs med en pressad eller riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen i skål vid sidan.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons