Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen laxsallad med ört- och vitlöksdressing

Annons

För 4 personer

500 g varmrökt rensad lax eller sik

2 ägg

1 påse blandad sallad

10 körsbärstomater

1/2 gurka

1 citron

Till dressingen:

3 msk lättmajonnäs

1 dl mager crème fraiche

1 tsk finhackad timjan

1 tsk finhackad persilja

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk vitvinsvinäger

1-2 msk vatten

salt

Att äta till:

bröd

färska kryddor

jordgubbar (om man vill)

1. Rensa och värm fisken i ugnsfoliepaket i 125-gradig ugn i cirka 10 minuter.

2. Koka äggen. Beräkna 8 minuters sjudning efter det att vattnet kokat upp. Kyl, skala och dela

äggen på längden.

3. Blanda dressingen. Justera smak och konsistens med vinäger,

vatten och en nypa salt.

4. Skölj salladsblandningen och tippa upp den på ren handduk. Se till att den är helt torr innan den fördelas på tallrikar.

Lägg laxen och en ägghalva på varje tallrik. Toppa med bitar av körsbärstomater och gurka.

Garnera med timjan, citron och eventuellt färska jordgubbar.

Bjud dressing i skål och servera ljummet bröd till.

Mer läsning

Annons