Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen linssallad med välkryddad vinägrett

Annons

För 4 personer
20 minuter
2 1/2 dl röda linser
2 paprikor, gärna olika färger
1 msk olivolja
1 rödlök
1 gurka
1 påse blandad sallad
1 citron
några blad färsk mynta
Till dressingen:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk mald spiskummin
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka linserna i 10 minuter. Skär paprikan i strimlor som steks mjuka i olivolja.
2. Skala och finhacka rödlöken, skär gurkan i mindre bitar och pressa ur citronsaften. Blanda linser, paprika, lök och gurka i en skål. Tillsätt citronsaften.
3. Rör samman vinägretten av olivolja, vitvinsvinäger, mald eller ännu hellre nystött spiskummin, riven vitlök, salt och peppar. Lägg upp salladen tillsammans med blandade blad och fördela dressingen över. Toppa med några myntablad. Salladen kan antingen serveras ljummen eller också kylas och serveras kall.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons