Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löjrom med mandelpotatispuré

Annons

För 4 personer

400 g mandelpotatis

4 msk grädde

salt och vitpeppar

150 g löjrom

1 1/2 dl crème fraiche, 34%

1 rödlök

1 citron

färsk dill

1. Svensk löjrom är i regel så fast att den kan användas utan att den först får rinna av i finmaskig sil. Viss löjrom måste rinna av i sil. Gör gärna det i kylskåp. Efter en dryg timme är löjrommen fast och fin.

2. Skala och koka mandelpotatisarna i lättsaltat vatten i 12-15 minuter. Sila av vattnet och mosa potatisen med stöt eller kraftig visp. Värm grädden i en kastrull eller mikro och vispa ner den i moset. Salta och peppra.

3. Vispa crème fraichen extra fast. Skala och hacka rödlöken fint.

4. Lägg en klick varm mandelpotatispuré mitt på serveringstallrikarna. Forma löjrommen till ett ägg med en matsked och lägg den intill purén. Fortsätt med en klick crème fraiche och hackad rödlök. Toppa med dill och lägg en citronklyfta intill. Den här förrätten måste serveras direkt.

Mer läsning

Annons