Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löksill

Annons

1 burk inläggningssill, ca 400 g

Till inläggningslagen:

3 1/2 dl vatten

1 dl ättika, 12 procent

1 1/2 dl strösocker

1 msk krossad svartpeppar

1 tsk krossad kryddpeppar

4 hela kryddnejlikor

2 gula lökar

1.Spola av sillen eller låt den ligga ett par timmar i kallt vatten.

2.Koka upp vatten, ättika och kryddor. Ställ lagen att kallna. Skala och skiva löken.

3.Låt sillen rinna av och varva den med skivad lök i en glasburk. Efter ett dygn i kylskåp är sillen klar att äta som den är eller använda som grund för följande snabba sillrecept. Om du vill göra flera inläggningar kan receptet räknas upp både en och flera gånger.

Mer läsning

Annons